Prvo izdanje MISSIN-a za nemačku etiketu NËU + ekskluzivni intervju

Prvo izdanje MISSIN-a za nemačku etiketu NËU + ekskluzivni intervju

Press 1

    Domaći producent MISSIN (Djordje Jeremić) pre nekoliko dana izdaje svoje novo izdanje pod nazivom ‘No Turning / Stop This’ koje je i te kako odjeknulo u javnosti. Ovaj veoma talentovani momak je za kratko vreme uspeo da postavi svoju zemlju na mapu svetske DNB scene i plasira svoja muzička izdanja na etiketama kao što su to Subplate RecordingsBlendits AudioTerra Firma Records, Delta9 Recordings, DIVIDID i Invisible. Njegovo sveže izdanje je svoje mesto pronašlo na poznatoj nemačkoj neurofunk etiketi NËU, koju drže čuveni producenti Phace i Misanthrop. Isto je pod šifrom NËU012 u svom digitalnom obliku zvanično izašlo u javnost 3. aprila. Ovo mu je ujedno i prvo izdanje za pomenutu etiketu i zato smo specijalno za ovu priliku uradili sa njim jedan kratak intervju, koji možete pročitati u nastavku ovog teksta.

 


1. Kako je došlo do saradnje sa NËU izdavačkom kućom?

Prvi kontakt je bio sa Misanthrop-om, pričali smo kako bi bila dobra ideja da odradim nešto za NËU. Međutim, ja nisam bio siguran da moj zvuk odgovara standardima, time sam radio još i učio. Posle nekog vremena sam osetio da zvuk postaje bolji i bolji pa sam odlučio da stupim u kontakt sa Phace-om preko Instagrama. Poslao sam trake na kojima sam radio i on ih je odmah potpisao.

2. Možeš li nam reći malo više o novom izdanju?

Ovo izdanje predstavlja smer u kome ja želim da se krećem što se tiče zvuka i stila. Ranije sam pravio minimal i deep, međutim nije mi to toliki izazov kao što je tvrđi tech zvuk.
„Stop This“ sam hteo da bude razlomljena sa kratkim dobošima, perkusijama i brzim techno stab synthom koji ide kroz celu traku.“No Turning“ je klasična dancefloor traka sa mojim twistom gde je kick sa jakim punchom i kratak doboš kako bi pustio sub da diše.

3. S obzirom da si do sada izdao većinu pesama solo, da li možda planiraš uskoro neku saradnju?

Uvek brže završim trake kada sam radim i nekako sam više fleksibilan ali saradnje su više zanimljive. Međutim saradnja više vremena zahteva pa koristim karantin trenutno gde radim sa Current Value-om, Vowel-om, Synergy-om i Rohaan-om. Mislim da ima još par ali samo ideje su trenutno tako da ništa konkretno.

4. Šta misliš o trenutnoj DNB sceni u Srbiji?

DNB scena je dobra u Srbiji, ima dobre organizacije. Međutim, ovaj žanr na našim prostorima nije toliko popularan pa samim tim i broj posetilaca je manji. Takođe zavisi od gradova, negde je više popularan a negde manje. Uglavnom preovladava techno i narodno.

5. Pored ovog svežeg izdanja, da li nam možeš otkriti planove za budućnost? Kada možemo da očekujemo tvoja nova izdanja i gde?

Imam za Blackout VA single ali još nikakvih informacija o izadavanju. Trenutno skupljam nove trake koje šaljem za DIVIDID, tako da tamo bi trebalo u buduće vreme da izađe nešto.