NEMY, mladi producent iz Smedereva sa debitantnim izdanjem za Celsius Recordings i ekskluzivni intervju

NEMY, mladi producent iz Smedereva sa debitantnim izdanjem za Celsius Recordings i ekskluzivni intervju

https://www.youtube.com/watch?v=4Sws0VUlQ5w

 

Nemanja Braković, poznatiji kao Nemy, muzikom se bavi približno 6 godina. Omiljeni žanrovi muzike su mu: drum and bass, bass music, future beats i dubstep. Samim tim i trake koje pravi su takvih žanrova.

Glavni okidač koji ga je još više pokrenuo u pravljenju traka, jeste poruka koju je dobio od Noisia-e. Tražili su traku “Signals” za Noisia Radio.

Brzo nakon toga, izdavačka kuća Celsius Recordings izrazila je želju da odradi EP za njih. Pomenuti EP je izašao 16. januara 2017. godine, pod nazivom “Broken Heart”. Takođe, traka “Signals” se nalazi u tom EP-u.

Srećan je zbog svog prvog izdanja na izdavačkoj kući Celsius Recordings, iz razloga što su za nju izdavala velika imena poput: Icicle, Hybrid Minds, Maduk, Icarus, Mindscape i mnogi drugi.

Interviju sa Nemy-jem možete pročitati u nastavku teksta.

 

  1. Zašto si odabrao baš Drum and Bass?
  • Po prirodi sam živahan i odgovara mi zvuk takve muzike i ta brzina BPM-a. Takođe, ovu vrstu muzike slušam jos od svoje 15-te godine. Najbolje se osećam dok slusam Drum and Bass i jednostavno ta produkcija mi je mnogo zanimljiva. Volim i druge žanrove, ali DNB me najviše inspiriše da sednem za kompjuter i pravim muziku satima.
  1. Koji producenti su tvoji idoli?
  • Omiljeni producenti su mi: Posij, Alix Perez, Rockwell, Lenzman, Noisia i Ivy Lab.
  1. Primetili smo da više volis “half beat” i koji su razlozi?
  • Half beat preferiram iz razloga što mislim da je to muzika budućnosti. Volim da sam u koraku sa produkcijom i naravno, ta muzika odlično zvuči.
  1. Šta misliš o DNB sceni u Srbiji?
  • Svakako da Srbija ima dosta talentovanih producenata i DJ-eva, ali nažalost živimo u državi gde takva vrsta muzike nije popularna kao u drugim državama. Smatram da je Drop Sensei organizacija uspešnija od drugih u Srbiji, kada je  širenje Drum and Bass muzike u pitanju.
  1. Pored nadolazećeg izdanja za Celsius izdavačkoj kući, da li nam možeš otkriti neke planove za budućnost?
  • Pored Celsius-a, za moje trake su takođe bili zainteresovani: Skankandbass, Demand Records i Onset Audio. U budućnosti se nadam saradnji sa njima, ali možda ce mi se pojaviti i druge takođe bitne ponude.