Ekskluzivni mix i intervju sa članovima dua Splash Heads

Ekskluzivni mix i intervju sa članovima dua Splash Heads

 

Imali smo čast i zadovoljstvo da popričamo sa članovima dua Splash Heads koji su za poštovaoce drum and bass muzike odgovorili na nekoliko pitanja kao i ekskluzivni mix koji su snimili za nas, kao najavu za Shuriken Open Air Festival na kome će, između ostalih, nastupiti i ovaj duo. U nastavku teksta sledi interviju, kao i mix. Uživajte!

 

1. Kako ste se vas dvojica upoznali i došli na ideju za zajedničku produkciju muzike, obzirom da je Aleksandar (Treo) već dugo vremena na sceni, a Predrag (Crimsonix) je producent za koga nismo imali prilike da čujemo pre pojave Splash Heads dua ?

Treo je već dugo prisutan na sceni i ima izdanja na renomiranim etiketama (C4C, Critical, Citrus, Freak) kao i veliki broj gigova iza sebe, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.
Ja (Crimsonix) sam definitivno kasnije ušao u DnB priču i dobio izvesni momentum nakon remixa za „The Island“, singl sa drugog Pendulum albuma, nakon kojeg su usledila izdanja za Have A Break, Future Funk, Mindtech itd.
Upoznali smo se preko online foruma. Hteli smo da uradimo colab, međutim, vrlo brzo smo zaključili da bi najbolje bilo da napravimo duo i radimo muziku pod jednim imenom. Imamo veoma različitu muzičku pozadinu i mislim da to dodatno doprinosi kreativnosti, razmeni ideja i sveopštem kvalitetu vremena provedenom u studiju.

 

2. Koliko je teško danas u 2017. godini napraviti unikatni neurofunk zvuk, da nije plagijatizovan, koji će biti originalan i kvalitetan neurofunk zvuk u moru iste i jednolične muzike?

Mislim da nije uopšte toliko teško. Uvek treba imati određene reference, pratiti trendove, analizirati muziku drugih producenata, ali isto tako negovati neki lični izraz i pečat. To je jedini način da se izdvojite iz gomile jednolične muzike, nevezano koji žanr je u pitanju. Nekad će to neko da prepozna, nekad ne, ali svetu definitivno ne trebaju još jedni BSE ili Teddy Killers-i.

 

3. Obzirom da ste do sad izdali muziku koja nema prateće vokale, da li ste razmišljali saradnju sa nekim volistima/MC-jevima u skorijoj budućnosti?

Sarađujemo sa MC-jem na jednoj pesmi, čije ime na žalost ne možemo da otkrivamo. Samo ćemo reći da je u pitanju veoma popularan strani izvođač koji je gostovao skoro u našoj zemlji.

 

4. Splash Heads postoji oko dve godine, koliko smo primetili, do sad ste izdali samo singlove. Da li planirate u budućnosti da uradite EP ili možda čak i album?

Trenutno završavamo naš debitantski EP, koji ce biti objavljen za Eatbrain etiketu. Na žalost još nemamo precizan datum, ali nadamo se da ce najkasnije na jesen da se pojavi ovo izdanje.

 

5. Da li biste se oprobali nekad u produkciji drugih žanrova Drum & Bass-a pored neurofunka?

Nije isključeno, ali smo 100% u Drum & Bass zvuku, jer to je nešto u čemu trenutno najviše uživamo.

Živimo u vremenu kad vas jedan klik mišem deli od toga da bilo koji svoj kreativni izraz podelite sa celim svetom, tako da mislim da stvarno nije bitno iz koje zemlje dolazite kao izvođač. Ono što je na kraju krajeva jedino bitno jeste da radite dobru i kvalitetnu muziku i to će sigurno neko primetiti.

 

[mixcloud]https://www.mixcloud.com/dropsensei/splash-heads-exclusive-drop-sensei-guest-mix/[/mixcloud]

1. Splash Heads – ??
02. The Clamps – MK
03. Splash Heads – ?
04. Dc Breaks – Underground
05. Teddy Killerz – Teddy’s Song
06. Splash Heads – ?
07. Killbox & Ryme Tyme – Clickbait
08. Teddy Killerz – Monkey Kingdom
09. L33 – Karate (Neonlight Remix)
10. Malux – Warp Drive
11. State Of Mind – Giant
12. Friction – Dare
13. Agressor Bunx – Smoke the Competition
14. Black Sun Empire & State Of Mind – Catepillar ft. Virus Syndicate
15. Splash Heads – Akognon
16. June Miller & James Marvel – Dominator Ft. Mc Mota
17. Noisia & Black Sun Empire – The Veil
19. State Of Mind – Leapfrog
20. Codex – Horde
21. Splash Heads – ??
22. The Clamps ft. Tasha Baxter – The Chase