Ekskluzivni intervju – A.M.C za Drop Sensei!

Ekskluzivni intervju – A.M.C za Drop Sensei!

[youtube id=“8GDP9-5zdJM“ width=“100%“ height=“320″]

 

 

Spremajući se za najveće Šurenje do sada, u petak, uhvatili smo A.M.C-a da nam kaže malo više o sebi i o svom radu. Uživajte!

 

1. Zašto si se odlučio za drum and bass i u kojim muzičkim vodama si bio ranije?

Kada sam bio dete, slušao sam mnogo rok i metal muziku. Voleo sam taj težak zvuk basa i brže rok/metal numere. Ušao sam u “drum and bass” kada mi je moj prijatelj pokazao traku sa Nicky Blackmarket-om i Stevie Hyper D-em i minut posle slušanja bio sam navučen.

 

2. Kada si se počeo interesovati za DJ-ing?

Dobio sam svoj prvi par gramofona kada sam imao 13 godina i voleo sam da gledam sve gramofondžije od DMC-a i to je pokrenulo moju strast za “drum and bass”-om. Moja ljubav prema DJ-ingu je rasla nakon dnb rejvova u Londonu. Gledajući ljude kao Nicky Blackmarket-a, Andy C-ja, Randall-a i zvezda u usponu kao što je bio Friction tada, teralo me je da to i sam radim.

 

3. Ko je imao uticaj na tebe kao producenta?

Ima ih toliko mnogo! Crpim uticaje iz mnogo različitih muzičkih žanrova. Sve, od metala, trensa, džeza, soula i naravno “dnb”-a. Konkretnu energiju iz bendova kao što su Slipknot i Slayer, neverovatnog bubnjara Buddy Rich-a, orkestralne i muzičke zvuke Hansa Zimmer-a i bas i modulacije od Noisia-e.

 

 

[youtube id=“1e3UtlxwKS8″ width=“100%“ height=“320″]

 

 

4. Da li preferiraš kolaboraciju ili samostalan rad?

Volim da radim oba, ali kada se radi sa nekim mora se imati taj osećaj povezanosti, inače to nikad neće funkcionisati.

 

5. Ko je tvoj omiljeni producent?

U ovom trenutku postoje neki stvarno talentovani producenti u drum and bass-u. Za mene su to ljudi kao Hypoxia, ali ubijaju i A-Cray, Zaiaku, L33, S9 i moćni T-Phonic, sve koje možete naći na novom izdanju Titan-a. 🙂

 

6. Koje su prednosti i mane vođenja muzičke kuće?

Prednost je što možete prodati muziku koju volite a u isto vreme podržavati, negovati i graditi karijere za umetnike koji su u to uključeni. Nema mnogo mana u vođenju muzičke kuće ali za mene je bila ljubav koju imam prema vinilima ali sam onda shvatio kako je teško dobiti sve to glatko. Međutim, uvodimo nazad vinil u Titan-u 2015. godine.

 

 

[youtube id=“7PYVzNLjuTw“ width=“100%“ height=“320″]

 

 

7. Vidimo da si zauzet produciranjem nove muzike, pa da li se nazire novi album?

Imam dosta izdanja planiranih za 2015. godinu tako da trenutno ne postoje planovi za izdavanje mog albuma. Postoje oko dva albuma na kojima trenutno radim a koja su muzički vredna, ali samo je nekolicina završena. Planiram da uzmem pauzu zbog posla i pretrpanog rasporeda u 2015. godini i nadam se da ću sastaviti planove zajedno i izdati možda krajem 2015. početkom 2016. godine.

 

8. Šta znaš o Srbiji i koja su tvoja očekivanja na dešavanju u Novom Sadu?

Znam za Petrovaradinsku tvrđavu samo zato što sam je video jednom u kratkom klipu, ali osim toga prva stvar koja mi pada na pamet je moćni Exit festival.

 

 

[youtube id=“DQVgc9qaRUQ“ width=“100%“ height=“320″]

 

 

9. Šta bi voleo da probaš od srpskog nacionalnog jela i pića?

Ne znam mnogo o srpskoj hrani ali sam poprilično uzbuđen da probam Jelen pivo.

 

10. Da li znaš šta znači pojam “Šurenje”?

Haha, još jednom, nemam pojma ali zahvaljujući moćima Gugla to u prevodu znači “gorenje, vrelina”? Ovo se uklapa veoma dobro, jer drum and bass uvek zagreva atmosferu!

 

Vidimo se u petak, 12. decembra, kad nam u goste dolazi A.M.C da postavi novu definiciju Šurenja!
FACEBOOK EVENT