Ekskluzivni guest mix i intervju nam stiže od Barbarix-a sa Mayan Audio izdavačke kuće!

Ekskluzivni guest mix i intervju nam stiže od Barbarix-a sa Mayan Audio izdavačke kuće!

[youtube id=“PYOlHnRmB20″ width=“100%“ height=“320″]

 

Imali smo priliku da popričamo sa mladim Barbarix-om iz Engleske, koji nam je ujedno spremio i guest mix, koji možete čuti na našem zvaničnom Mixcloud kanalu!

 

[mixcloud]https://www.mixcloud.com/dropsensei/barbarix-mayan-audiotrendkilluk-exclusive-drop-sensei-guest-mix/[/mixcloud]

1. Odakle potice naziv „Barbarix“?

Naziv je nastao dok sam slušatao Mary Anne Hobbs emisiju na Radio1 2007. godine. Puštala je odlične dubstep numere i za jednu od tih pesama sam sebi rekao „Rahhhhhh ta pesma zvuci baš varvarski (barbaric) …“ baš kao što sam i mislio, Mary Anne Hobbs je objavila da je pesmu producirao dubstep umetnik Vex’d. Zamenio sam C sa X i naziv „Barbarix“ je bio rođen. Mislio sam da sam izmislio i originalni naziv koji niko nikada nije smislio. Ali onda kasnije sam saznao da je „Barbarix“ takođe bio lik u francuskom crtanom filmu – „Barbapapa“, haha!

 

2. Zašto si izabrao drum & bass i koje ostale žanrove preferiraš?

U trenutku kada sam čuo pesmu od Spor-a „Hydra“ i „Concussion“ od Noisia-e je bio trenutak kada sam zaista počeo da produciram drum & bass. Te dve pesme su me mnogo inspirisale. Volim sve što zvuči dobro, ali osim drum & bass uglavnom slušam Ambient, IDM/Experimental, Hip Hop, Glitch Hop i sve drugo što ima „Broken Beat“, prelepe melodije koje imaju dušu.

 

3. Ko je imao najviše uticaja na tvoju produkciju?

Glavni producenti koji su imali najviše uticaja na mene su Spor i Lifted Music ekipa, Noisia, Amon Tobin, Culprate, HECQ, KOAN Sound, Billain, Frequent, Mefjus, Chee i Volatile Cycle.

 

[youtube id=“f8DllRys3AQ“ width=“100%“ height=“320″]

 

4. Kao što smo videli, imao si izdanja na Mayan Audio i Trendkill izdavačkim kućama, pa da li ima nagoveštaja za izdanja na drugim label-ovima?

Da, želeo bih da iskažem veliku zahvalnicu Toniju i Gariju sa Mayan Audio kuće i Prolix-u sa Trendkill-a za podršku i izdavanje moje muzike na tom label-u tamo, hvala vam momci! Uzbuđen sam što će moja muzika biti izdata u predstojećim mesecima za Renegade Hardware, Addictive Behaviour i Close 2 Death Records. Takođe radim na novom materijalu za Neurofunkgrid , Mayan Audio i Methlab izdavačke kuće.

 

5. Da li nam možeš otkriti planove za sezonu 2016/2017 ? Možda album u budućnosti?

Radujem se što ću nastupati na Hidden Village festivalu u okviru „Mayan Audio Takeover-a“ 2. septembra i posvetiću se svom studiju punom parom do kraja godine. U bliskoj sam saradnji sa dinamičnim duom Volatile Cycle, kao i sa drugima, Yen, Chee, Supstance i Joanna Syze. Moji planovi za 2017. su da nastupam i promovišem svoju muziku što više, poseta moćnom Let It Roll festivalu, „zasukati rukave“ i napraviti i izdati što više muzike. Želim izdati album na Mayan Audio kući i to bi bilo veoma kul! Mislim da ćemo morati da vidimo šta budućnost donosi…

Hvala vam na podršci, Steven

 

Barbarix je napredovao sa savremenim zvukom elektronske muzike, gde se udaljava od konvencionalnih melodija dubstep-a i lako pruža nove stilove i teme muzičke produkcije. Proizvodi sve od IDM-a, Liquid Drum & Bass-a, Hip Hop, a potom sve do jakog i energičnog Neurofunk-a. Uspešan umetnik sa jedinstvenim spojem proizvodnih veština koje uključuju istinsku inspiraciju iz drugih žanrova, koje su mu doneli izdanja na mnogim velikim etiketama, posebno Hospital Records, Inspected, Trendkill i Mayan Audio.
Podršku je dobio od mnogih uglednih umetnika i DJ-eva iz celog sveta, kao što su Noisia, KOAN Sound, Culprate, Prolix, Reso, The Clamps, Volatile Cycle i Kyrist. Barbarix ima stil koji je prepoznatljiv po svojim eksperimentalnim, tamnim i optimističnim „rave“ osobinama i definitivno predstavlja nekoga na koga treba da držite otvorene oči u narednim godinama!

 

[youtube id=“EQu8LS3mgI4″ width=“100%“ height=“320″]