Da li znate šta znači Šurenje? – Intervju sa Disphonia momcima koji se spremaju za Šurenje u petak!

Da li znate šta znači Šurenje? – Intervju sa Disphonia momcima koji se spremaju za Šurenje u petak!

d1
Uveliko se spremamo za najveće Šurenje do sada, a momke iz Disphonie smo uhvatili na kratak intervju:

1. Odakle dolazi ime “Disphonia”?

Ako se deo “dis” na određeni način speluje na grčkom znači 2 (dva), a “phoni” znači glas, pa tako se dobija sklop od dva glasa, ali i nesuglasica dva različita glasa.

 

2. Zašto drum and bass i kakve muzičke žanrove ste pre preferirali?

Glavni razlog je što drum and bass ima energiju i vajb koji najviše volimo! Bez kompromisa, muzički svestrano i zarazno! Ovaj žanr takođe kombinuje različite muzičke elemente iz žanrova koji smo voleli pre otkrića dnb-a, npr. breakbeat iz 90-ih i razni vidovi elektronike (Chemical Brothers, The Prodigy, Crystal Method), kao i tvrđa strana tehna, iz ere pre nego što je sve postalo sporije i minimalnije (Laurent Garnier, Oxia, Dave Clarke, Pacou).

 

3. Ko ima najveći uticaj na vaš rad?

Na drum and bass sceni ljudi koji su imali najveći uticaj na nas su Konflict, Teebee, Skynet, Ed Rush i Optical, Bad Company, C4C.

 

4. Da li više volite da radite samo ili ipak u kolaboraciji sa nekim?

S obzirom da nas je dvojica, pa moramo poslušati jedno drugog, da bismo postigli napredak. Ova dinamika mora da bude konstruktivna i imamo osećaj da i ovakav rad predstavlja jedan vid kolaboracije.
Međutim, saradnja sa drugim producentom može biti još teža ponekad (pogotovo ako koristi drugo okruženje, ili radi na drugi način), ali je isto toliko i nagrađujuća.
Sve u svemu, jednako volimo i jedno i drugo i oba procesa su jednako prijatna, ali i teška u nekim momentima.

 

5. Koji su vam omiljeni producenti trenutno?

Omiljeni su nam trenutno State of Mind, Gridlok i Prolix, Neonlight i Mob Tactics.

 

[youtube id=“GR8bVCtJ-Os“ width=“100%“ height=“320″]

 

 

6. Čuli smo da radite na novom materijalu za Eatbrain i SOM Music izdavačke kuće, recite nam nešto detaljnije o tome.

Imamo u planu EP za Eatbrain, međutim, s obzirom da je još daleko kraj rada, ne bismo otkrili puno (smeh).
Takođe imamo i drugi singl za SOM Music sa Camelorg-om, koji nosi naziv “Commit”. Na drugoj strani će se pojaviti ukusni remix koji dolazi od Myselor-a, a očekivani datum izdavanja je negde sredim oktobra na Beatport-u i svim ostalim digitalnim radnjama.

 

7. Pošto vas je dvojica u Disphonia-i, postavlja se pitanje da li imate raspodeljene zadatke?

Nemamo konkretno raspodeljene zadatke. Svako od nas nastavlja sa radom tamo gde je drugi stao. Ako ja (George) započnem ideju, pošaljem Kostasu projekat, koji dodaje svoje elemente i pošalje mi nazad – ili obrnuto. Moglo bi se reći da poznajemo veštine jedan drugom, ali i granice, a i dalje svaki dan naučimo neke nove stvari ili usavršavamo postojeće.

 

8. Koliko znate o Srbiji i šta očekujete od događaja u Novom Sadu?

Iskreno, ne znamo mnogo o ovoj državi, s obzirom da još nikad nismo bili u Srbiji, međutim čuli smo da je slična našoj zemlji (Grčka), gde imamo ljude koji vole da izlaze i imaju bogatu kulturu.

George: Ono što smo videli na vašem fan page-u, očekujem ludu žurku u prelepom gradu, a ostalo ću otkriti sam kad budem stigao!

 

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/tracks/168125146″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

 

9. Koje nacionalno jelo ili piće bi voleo da probaš u Srbiji?

George: Znam da bih voleo da probam ćevape, pljeskavicu i malo rakije (umereno (smeh)), ali uglavnom mesna jela, za koja sam čuo da su veoma ukusni.

 

10. Da li znate šta znači reč Šurenje?

Ne, ali posle pretraživanja slika na Google-u, mislimo da ima neke veze sa pečenim (ošurenim) svinjama??? (smeh)
Hoće li biti nekog after-a sa barbecue-om možda?

 

Podsećamo, najveće Šurenje do sada sa Disphonia-om iz Grčke se dešava ovaj petak u SKCN Fabrika u Novom Sadu, a cena karata iznosi 600 RSD u svim biletarnicama Eventim-a.
Mi smo spremni, a vi? 🙂

 

[youtube id=“-ozbraV3laQ“ width=“100%“ height=“320″]