Pod lupom – “Binary” (Critical Music)

hyrobin

Ranije smo pisali o tome šta se trenutno dešava kod Critical Music izdavačke kuće, naime da su lansirane dva pod label-a: Binary i Systems.

Sa ovim počinjemo i naš serijal “Pod lupom” koji će predstavljati detaljnije poglede na izdanja, kuće, itd.

Prvo izdanje na “Binary” etiketi obeležava novajlija Matt Harris aka. Hyroglifics, a pored njega se ne može proći tek tako. Radi se o producentu koji je ovih godina polako postao sinonim za half-time drum and bass sa velikom količinom elektronike. Nakon niza uspešnih izdanja za kuće kao što su “Flexout Audio”, “Different Music” i “Proximity Rec.”, postalo je jasno da neće puno trebati do potpisivanja ugovora sa nekim od vodećih label-ova. Hyroglifics donosi energiju u stilu koji nije samo savremen, već demonstrira i njegove istinske produkcijske sposobnosti za koje se veruje da su još daleko od maksimuma.

Glavna razlika između “Binary” i “Systems” izdanja jeste da su kod prvog ona isključivo digitalna. Ovo se savršeno uklapa u strategiju koju Kasra opisuje ovako:

“Binary je nova serija Critical Music-a. Digitalno izdavanje ne okreće leđa fizičkoj formi, već prihvata brzinu i sposobnosti medijuma koji se prenosi na računaru. Sveža muzika od svežih producenata, sa dodatkom nekoliko posebnih iznenađenja.”.

Kako je i obećano, Kasra i njegov tim su nam predstavili svež pristup drum and bass muzici.

 

EP od tri pesme pod šifrom CRITDIGI002 uspešno prenosi fine detalje starih jungle brejkova i semplova, dok eksperimentiše sa osnovama ove muzike. Na kraju dobijamo zvuk koji je pored svoje savremenosti uzbudljiv i najavaljuje početak nečeg interesantnog.

Slušajući EP, garantovano ste već čuli prvu pesmu negde, s obzirom da se “Bay City Ballers Club” nalazi u selekcijama velikana kao što su Om Unit i Foreign Concept.
Druga po redu, “Killamanaman” je pametna interpretacija trap zvuka unutar drum and bass-a, stvarajući jedinstven spoj i uzbudljivu atmosferu.

Poslednja pesma po nazivu “My Owl” odlično odražava sposobnost Hyroglifics-a da usvoji i izmeni postojeći zvuk. Hip hop i trip hop elementi dominiraju trakom, sa privlačnim ritmom i laganim vokalima.

Za one koji traže nešto novo i sveže u moru ustaljenih ritam sekcija današnjice, Binary etiketa sa svojim prvim izdanjem predstavlja pravo utočište.

Pesme možete preslušati na zvaničnom Critical Music Soundcloud kanalu:

Izvor: in-reach.org

 

Podeli ovo:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+