Looking At The Stars – prvi Lenzmanov studijski album

lenzman

Dugo očekivani LP holandskog producenta Lenzman-a se pojavio 16. juna ove godine, za izdavačku kuću Metalheadz. Od samog početka se spekulisalo kada će biti tačan datum izlaska albuma “Looking At The Stars”, ali je sam kvalitet albuma definitivno opravdao svako odugovlačenje kada je datum izlaska u pitanju. Lenzman je član Metalheadz porodice od 2010. godine kada je izašao njegov veliki hit “Open Page” kojeg je Riya upotpunila svojim predivnim vokalom.

Veliki uticaj hip-hopa, fanka, soula i jazz-a doprineo je da Lenzman razvije potpuno individualan stil u dnb muzici – nešto što se teško dostiže. “Looking At The Stars” je putovanje sačinjeno od mnogobrojnih stilova i raspoloženja. To je album koji u potpunosti oslikava Lenzmanov stil. Česta pojava u ovom žanru je saradnja sa drugim producentima. Međutim, Lenzman je na ovom albumu izbegao tu vrstu saradnje i skoncentrisao se na zajednički rad sa muzičarima, vokalistima, Jubei-om (koji je zaslužan za remix) i Makotom, koji u pesmi “Anticipate” svira Rhodes klavir.

“Ovaj album je namerno stvaran bez prisustva drugih producenata, nešto što sam oduvek želeo da uradim.”

 

Često se u Lenzmanovim trakama javlja prisustvo vokala, što je slučaj i kada je ovaj album u pitanju. DRS, Dan Stezo, Martyna Baker i Steo su svojim vokalima doprineli da ovaj album dobije posebnu emotivnu dubinu. Za Lenzmana ceo ovaj proces predstavlja jedno veliko putovanje, od samog početka stvaranja albuma do trenutka kada je on izdat. Evo kako on vidi sam proces i svrhu “Looking At The Stars”:

“Način na koji se u današnje vreme muzika prezentuje i koliko je dostupna u potpunosti se razlikuje od načina na koji sam ja navikao dok sam odrastao. Sećam se kada interneta još nije bilo, kupovali smo kasete i slušali albume od početka do kraja. Ti albumi su mi ostali sećanju, sećaću ih se celog života. To je upravo ono što sam želeo da postignem ovim albumom i nadam se da će ga i slušaoci tako doživeti.”

 

Podeli ovo:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+