Desire Paths – novi Technimatic album je stigao

technimatic

Ove godine imamo čast da slušamo još jedan sjajan album liquid drum and bass-a. U pitanju je album dvojca Technimatic: Desire Paths.
Technimatic čine producenti Komatic i Technicolor, koji su pre zajedničke saradnje radili na samostalnim projektima. Kolaboracija je došla sasvim spontano, jer su godina pre toga sarađivali.

Na pitanje odakle ideja o nazivu albuma, oni ovako objašnjavaju:

“Desire Paths je naziv koji nam se dugo motao po glavi. U jednom momentu je čak postojala mogućnost da pesma Intersection dobije takav naziv. Imali smo par radnih naziva, ali se ovaj izdvojio kao najbolji. Desire path označava željenu putanju, prečicu koju stvaramo, najkraći put između početne tačke puta i samog odredišta. Zvučalo je kao jako dobra metafora za naš put i pronalazak u sferi muzike, jer smo pronašli prečicu do kreativnosti kroz svakodnevne poslove i živote koje vodimo.”

Obojica ovaj album opisuju kao veoma ličan. Nadaju se da će slušaoci shvatiti kakvi su oni zapravo, koliko je drum and bass važna stavka u njihovim životima. Pored drum and bass-a veliki uticaj na njih ima i jazz, soul i funk, stvarajući zvuk po kome su prepoznatljivi.

 

Kod novog albuma se uvek postavlja i pitanje koja je omiljena pesma sa istog, pa dvojac Andy i Peter odgovaraju:

Looking For Diversion” je definitivno naš favorit, pesma čije stvaranje je teklo sasvim prirodno i lako, a rezultat je sjajan. Vokal propada Lucy Kitchen, čiji stil pevanja ne asocira na vokale koje pronalazimo u dnb pesmama, ali se ovde savršeno uklapa. Lucy je veoma talentovana i trenutno radimo sa njom i na novim projektima.”

Zanimljiva je i činjenica da su snimili i spot za svaku pesmu na albumu, koji su izlazili periodično na njihovoj Facebook stranici. Prvi spot koji je izašao je za njihov favorit sa albuma, “Looking For Diversion”. Celu plejlistu možete da preslušate (i pregledate) ovde.

Ceo album predstavlja mešavinu različitih stilova, “Mucky Jeff” u kojoj se definitivno čuje uticaj jazz-a i funk-a, “Innermost” za poklonike liquid drum and bass-a i “Night Vision” čiju zaraznu melodiju je teško zaboraviti.

Desire Paths predstavlja album koji se sluša od početka do kraja, svaka pesma priča neku novu priču i uvodi u čaroliju koju stvaraju ova dva odlična producenta.

Kratak klip svake pesme sa albuma možete preslušati na zvaničnom Shogun Audio soundcloud profilu:

Izvor: k-mag

Podeli ovo:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+