Caligo – Veliki povratak legendarnog Spor-a sa novim albumom

 
Nakon duže muzičke pauze, londonski producent i DJ, Jon Gooch se ponovo okrenuo ka muzičkom radu i ljubavi prema drum and bass muzici. Pored toga što je svoju drum and bass masku pod nazivom ’Spor’ odavno povukao iz šire javnosti, kako bi svoj novi muzički odnosno elektro projekat pod pseudonimom ’Feed Me’ održao na svetskoj muzičkoj sceni, ovaj čovek kako vidimo itekako nije zaboravio svoje muzičke korene i neopisivu ljubav prema jakim zvukovima drum and bass muzike.

Novi muzički album ’Caligo’ poseduje tamne i jake zvukove drum and bass-a, koje će njegovi ljubutelji prepoznati i ubrzo nakon toga i zavoleti, tako da nema nikakve sumnje da li će povratak legendarnog Spor-a sa novim albumom biti dobrodošao.

Kako smo svi imali prilike da vidimo, u zadnje vreme se baš dosta polemisalo oko novog muzičkog projekta od Spor-a, putem medija i na društvenim mrežama, a na pitanje u vezi njegovog povratka pod imenom Spor, sam producent je rekao:

’Želeo sam da budem poptuno siguran da to radim iz sopstvenih razloga. To nije zbog toga kako bih popunio svoju takoreći drum and bass prazninu ili pak da kako bih umirio svoje ljubitelje drum and bass zvuka, nego sam ovo uradio kako bih uverio druge da je ovaj moj povratak kao Spor-a došao u pravo vreme i da je ovo samo jedna posledica mog prethodnog oduševljenja o trenutnoj drum and bass muzici.’

Album ’Caligo’ je trebao da se pojavi i bude dostupan za preuzimanje 9. marta putem BitTorrent-a, međutim album je iscureo ranije, 19. februara.
Spor je, kao odgovor na ovaj događaj, odmah učinio album dostupnim i zvanično na BitTorrent sajtu, gde već sada može da se preuzima potpuno besplatno, a ljubitelji njegovog starog neurofunk zvuka moći isti da kupe tj. da sami uplaćuju novac po svom nahođenju koliko mogu i na taj način doniraju samom umetniku.
‘Caligo’ će moći da se kupi na iTunes-u kao i na Beatport-u putem njegove sopstvene muzičke etikete Sotto Voce od 11. marta.

Njegov gostujući miks i ekskluzivni intervju koji govori o njegovom novom albumu za muzičku emisiju na BBC Radio 1 koju vodi poznati producent i DJ Friction, možete poslušati na zvaničnoj web stranici BBC Radio 1.

 

Podeli ovo:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+